Akcja: Nie kradnij zdj耩! Durszlak.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Tarta migda這wa z jagodami / bor闚kami

To jest blog archiwalny, zapraszam nahttp://domekzpiernika.blogspot.com/

Jest to tarta, w kt鏎ej w豉軼iwie mo積a wykorzysta jakiekolwiek owoce, a migda造 鈍ietnie podkre郵 ich smak. Wed逝g mnie wygl康a ona jesiennie, takie ma貫 co nie co na jesienne popo逝dnie, s這neczne ale ju wietrzne a pod wiecz鏎 z mg豉mi i temperatur poni瞠j 10 stopni, a to ju nied逝go. W tym przepisie id na 豉twizn, poniewa wykorzystuj w nim kruche ciasto wed逝g przepisu z kuchni.tv Lubi ten przepis, bo nie wymaga on u篡cia zimnego mas豉 i szybkiego mieszania go z m彗. Zamiast tego stosujemy metod ubijania mas豉 z cukrem i 鄴速kami a dopiero potem dodajemy m彗.

Ciasto
1 szklanka mas豉 o temperaturze pokojowej (225g)
1/3 szklanki cukru (75g)
4 鄴速ka
2 szklanki m彗i
szczypta soli

Przygotowanie:
Przygotowa ciasto. Cukier z mas貫m utrze na puszyst mas. Dolewa po jednym 鄴速ku, mieszaj帷. Przesia m彗 i s鏊, dosypa do mas豉. Miesza, a powstanie g豉dkie ciasto. Owin望 w foli spo篡wcz, uformowa kr庵 i w這篡 do lod闚ki na co najmniej godzin. Rozgrza piekarnik do 175 stopni. Na opr鏀zonej m彗 stolnicy rozwa趾owa ciasto na placek o grubo軼i oko這 p馧 centymetra. Wy這篡 ciastem formnajlepiej tortownic o鈔ednicy 24 cm.Sch豉dza ciasto w foremce przez 20 minut. Nak逝 widelcem i piec przez 18-20 minut. Sch這dzi.

Nadzienie

0,5 litra jag鏚 / bor闚ek

1 cytryna

125g mielonych migda堯w i cukru

p馧 szklanki cukru

1 造磬a m彗i

migda造 krojone

2 jajka

3 造磬i mas豉

1 造瞠czka m彗i ziemniaczanej

Jagody dok豉dnie p逝czemy, zostawiamy gar嗆 do dekoracji i wrzucamy je do rondla z sokiem i sk鏎k z cytryny, dodajemy p馧 szklanki cukru oraz troch wody. Podgrzewamy a nast瘼nie sma篡my a owoce zg瘰tniej, nast瘼nie dodajemy m彗 ziemniaczn i mieszamy dop鏦i wszystko zg瘰tnieje. Odstawiamy do ostygni璚ia. Robimy frangipane (masa z migda堯w u篡wana do pieczenia tart). Roztapiamy mas這 i studzimy. Dodajemy jajka, cukier, mielone migda造 oraz 1 造磬 m彗i. Wszystko mieszamy. Na podpieczon tart wyk豉damy mas migda這w, a nast瘼nie wyk豉damy sma穎ne jagody. Posypujemy wszystko grubo krojomymi migda豉mi. Pieczemy p馧 godziny w 180 stopni celsjusza. Je郵i ciasto po bokach zacznie nam si za bardzo rumieni, przykrywamy je foli aluminiow. Kroimy po wystudzeniu.

poniedzia貫k, 23 sierpnia 2010, tjaryma6

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
majanaboxing
2010/08/24 15:45:19
Pyszna musi by .
Wygl康a bardzo smacznie. Lubi wszystko co z jagodami:)