Akcja: Nie kradnij zdj耩! Durszlak.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Pasta z sosem z orzech闚 w這skich i parmezanu

To jest blog archiwalny, zapraszam nahttp://domekzpiernika.blogspot.com/

Ten przepis ukazuje si w ramach "Orzechowego Tygodnia" organizowanego przez blog My best Food. Zawsze si zastanawiam, jak to mo磧iwe, 瞠 polska kuchnia nie dorobi豉 si podobnych przepis闚, gdzie orzechy u篡wa si tak瞠 do potraw s這nych a nie tylko s這dkich. W tej potrawie, kt鏎a jest genialna, mo瞠my zobaczy b造sk w這skiego geniuszu, kt鏎y z prostych sk豉dnik闚 potrafi wyczarowa co tak niewiarygodnie dobrego. Dla sceptyk闚: zawie軼ie swoj niewiar i zr鏏cie to danie, nie po瘸逝jecie, tym bardziej, 瞠 robi si 15 minut.

200g orzech闚 w這skich upra穎nych i pokrojonych

1 gruba kromka chleba namoczonego w 125ml mleka

100g parmezanu startego na tarce plus troch do posypania

p璚zek pietruszki

2 z帳ki czosnku

350g makaronu np penne (u mnie pasta typy gnocchi)

s鏊, pieprz

Wszystkie sk豉dniki poza makaronem, pietruszk i parmezanem mielemy w blenderze. dodajemy parmezan i pietruszk i doprawiamy sol i pieprzem. Makaron gotujemy al dente, ocedzamy i zostawiamy sobie mniej wi璚ej p馧 szklanki wody z gotwanie si makaronu. Makaron mieszamy z sosem i rozrzedzamy pozostawion wod. Posypujemy jeszcze parmezanem i zielon pietruszk. Jemy.

wtorek, 09 listopada 2010, tjaryma6

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2010/11/11 06:39:43
Bardzo mnie zainteresowa ten przepis. Wypr鏏uj jak nic, bo ju si spotka豉m z podobnym wynalazkiem i jestem ciekawa smaku :)
-
2010/11/11 21:15:39
Ciekawa propozycja, prosta, ale na pewno smaczna, pozdrawiam:)